Frank H. Knight, 1885-1972

 

Frank Hyneman Knight, in colaborare cu Jacob Viner, a condus Departamentul de Economie al Universitatii din Chicago din anii 20 pana la finalul anilor 40, jucand astfel un rol central in stabilirea caracterului acestui departament, rol comparabil cu cel jucat de Schumpeter la Harvard sau Robbins la LSE.

A studiat la Universitatea din Tennessee si si-a luat doctoratul la Cornell, unde a fost discipol al lui A.A. Young. In plus de Chicago, a fost si profesor al Universitatilor din Cornell si Iowa.

Cunoscuta sa teza Risc, Incertitudine si Beneficiu (1921) continua sa atraga atentia si azi. Stabileste distinctia dintre "risc" (aleatoriu cu probabilitatile cunoscute) si "incertitudine" (aleatorii cu probabilitatile necunoscute) subliniind rolul de intreprinzator in economie.

Numeroasele sale recenzii in Journal of Political Economy al Universitatii din Chicago i-au servit pentru a-si expune ideile despre diferite teme si l-au condus la polemici cu importanti autori despre teoria capitalului, economia bunastarii, keynesismul si pozitivismul.


Apasati aici pentru a vedea cartile lui
Frank H. Knight

ce sunt in vanzare

Lucrari

Pagini pe Internet