¿Cómo citar estas
tesis doctorales?

¿Cómo poner un
enlace a esta página?

 






ÍNDICE DE
CONTENIDOS

Esta página web está hecha para facilitar la búsqueda en Internet y una revisión rápida de los contenidos. Puede faltar texto o carecer de fórmulas, gráficos, tablas y notas.

Para obtener la tesis completa, deben bajarse los archivos en formato DOC.

Estructura de la propiedad agraria
José Mª Franquet Bernis



- CAPÍTOL 1 -

-INTRODUCCIÓ I CONCEPTES PREVIS-



ENQUESTA SOBRE L'ESTRUCTURA DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES



El Instituto Nacional de Estadística (INE), està elaborant un programa d'estadístiques d'àmbit estatal que formarà part del projecte creat per les Comunitats Europees per tal de conèixer fefaentment la realitat de l'agricultura europea.

Una de les enquestes que conformen el programa estadístic europeu és el Cens Agrari, el darrer dels quals es va fer al 1989, tal com hem dit abans i que cal actualitzar cada dos anys. Aquesta actualització es fa a través de l'instrument conegut com a Enquesta sobre l'estructura de les explotacions agràries i s'ha dut a terme entre els mesos d'octubre i desembre de 1993.

Per a la realització d'aquesta enquesta sobre el cens agrari a Catalunya, que es fa sobre una mostra de 3.636 explotacions, el Instituto Nacional de Estadística ha signat un conveni de col.laboració amb l'Institut d'Estadística de Catalunya del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat i comptarà amb la col.laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Amb l'enquesta de 1993 es pretén obtenir informació homologable a l'exigida per la UE (Unió Europea) als seus estats membres i conèixer l'estructura actual del sector agrari i la seva evolució respecte al cens agrari de 1989.

L'estudi inclou els propietaris de les explotacions agrícoles que tinguin com a mínim 1,0 Ha. de superfície agrícola utilitzada (SAU). Igualment varen respondre el qüestionari els propietaris d'explotacions agrícoles que tenien almenys 0,2 Ha. de SAU dedicades a hortalisses i flors, conreus d'hivernacle, fruiters de regadiu o planters, com també els agricultors i ramaders que tinguessin en el Cens agrari de 1989 una o més unitats ramaderes (UR) amb un marge brut total (MBT) igual o superior a 0,75 unitats de dimensió europea. D'aquesta enquesta s'exclouen les explotacions netament forestals si no compleixen les condicions citades abans. Però quan l'explotació investigada tingui alguna massa forestal queda també recollida en el qüestionari. En tot cas, les dades oferides per aquesta Enquesta es refereixen al conjunt global de Catalunya, sense altres especificacions d’àmbit comarcal o municipal.
 


Volver al INDICE DE CONTENIDOS de esta tesis

Volver al índice de Tesis Doctorales de Economía

Volver al índice de la Enciclopedia de Economía EMVI


Google

Web Enciclopedia EMVI