Robert Dorfman (1916-2002)

Robert Dorfman, statistician de profesie, a fost unul din teoreticienii pionieri ai programarii lineale, o tehnica de descriere formala a productiei ca ansamblu de coeficienti variabili ai intrarii si iesirii.

Dorfman a avut contributii semnificative si in economia mediului ambient si resurselor naturale in special in zona Orientului Mijlociu si in Asia de sud. Analiza sa asupra resurselor de apa din Pakistan, realizata in colaborare cu o echipa de ingineri si tehnologi, a servit pentru a atinge o profunda intelegere a conservarii si distributiei de resurse rare.

Dorfman a lucrat si in campul Istoriei doctrinelor, interesandu-se in mod special de teoria capitalului si teoriile economistului austriac Eugen Bohm-Bawerk

Nascut la New York, a studiat matematica si statistica la Columbia College. A obtinut un master in economie  la Columbia University in 1937. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a lucrat ca analist de operatii pentru armata. Si-a obtinut doctoratul la Universitatea din California, Berkeley in 1950. Din 1955 pana la retragerea sa in 1987 a fost profesor al Universitatii Harvard, continuand ca profesor emerit pana la moarte.


Lucrari de Robert Dorfman

Apasati aici pentru a vedea alte carti puse in vanzare ale lui
Robert Dorfman