Evsey D. Domar, 1914-1997

S-a nascut la Lodz, oras polonez care apartinea in acel moment Rusiei. A fost educat in  Manchuria de unde a emigrat in Statele Unite in 1936. 

A terminat studiile la UCLA in 1939, obtinand un titlu la Universitatea din Michigan in 1940 si doctoratul la Harvard in 1947. A fost profesor la Carnegie Institute of Technologie, la Universitatea din Chicago, la Universitatea John Hopkins si, din 1957 pana la sfarsitul vietii, la Massachussetts Institute of Technology.

A apartinut diferitor organizatii academice cum sunt  American Academy of Arts and Sciences, Econometric Society, si Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences. A facut parte din comitetul executiv al American Economic Association 196265, unde ajunge sa fie vicepresedinte in 1970. A fost presedinte al Association for Comparative Economics. Domar a lucrat si pentru RAND Corp., Ford Foundation, Brookings Institution, National Science FoundationBatelle Memorial Institute si Institute for Defense Analysis

Evsey Domar a fost un important keynesist. Lucrarile sale se localizeaza pe trei campuri: istoria economica, economia comparativa si cresterea economica. In 1946 a inaintat ideea conform careia cresterea economica ar servi scaderii deficitului si datoriei publice. Recunoasterea sa se datoreaza, fara indoiala, considerarii drept coautor impreuna cu Roy Harrod, al modelului cresterii Harrod-Domar, un model ce analizeaza echilibrul pe termen lung in termeni keynesisti, chiar daca fiecare din ei a ajuns la acel punct de forma total independenta. Unul dintre elevii sai de la macroeconomie, R.W. Fogel, a obtinut premiul Nobel in Economie in 1993.


Apasati aici pentru a vedea

cartile puse in vanzare ale lui
Evsey D. Domar

Lucrari ale lui Evsey D. Domar