Enrique V. Iglesias

Enrique V. Iglesias este presedintele Bancii Interamericane de Dezvoltare din 1988. In 1982 obtine premiul Príncipe de Asturias pentru cooperarea internationala "pentru conditia sa de prestigios profesor universitar, eminent functionar international si exceptional conducator al cooperarii intre satele iberoamericane si comunitatea internationala". 

Este economist, nascut in Asturias, Spania, si este cetatean de natura uruguayana. S-a licentiat in economie si administratie la Universitatea din Republica Uruguay in 1953, si a realizat studii superioare de specializare in Statele Unite si in Franta.

Enrique Iglesias a fost ministru al Relatiilor Externe in Uruguay (1985-1988); secretar executiv al Comisiei Economice pentru America Latina si Caraibe al Natiunilor Unite (CEPAL), din 1972 pana in 1985; secretar general al Conferintei Natiunilor Unite despre Sursele de Energie Noi si Refolosibile, ce a avut loc la Nairobi, Kenia, in 1981; si presedinte al Reuniunii Ministeriale ce a initiat Ronda Uruguay de Negocieri Multilaterale in cadrul Acordului General pentru Tarife si Comert (GATT), la Punta del Este, Uruguay, in 1986. Din 1966 pana in 1968 a fost presedinte al Bancii Centrale a Uruguay.

In campul academic a fost profesor de dezvoltare economica si apoi director al Institutului de Economie al Universitatii Republicii Uruguay. A fost membru al Directoratului Consiliului  Latinoamerican de Stiinte Sociale (CLACSO), si a participat la diferite cursuri ale CEPAL, al Asociatiei Latinoamericane de Integrare (ALADI), si al Institutului Latinoamerican si Caraibe de Planificare Economica si Sociala (ILPES) al Natiunilor Unite, al carui directorat i-a apartinut din  1965 si al carui presedinte a fost intre 1967 si 1972. A primit doctorate "honoris causa" de la Universitatea din Carlton, Ottawa (1991), de la Universitatea Autonoma din Guadalajara, México (1994), de la Ansamblul Universitar Cándido Méndes de Río de Janeiro (1994), si de la Southeastern University din Louisiana, Statele Unite (2000). 

In 1968 a condus un grup de experti ce au colaborat cu Dr. Raúl Prebisch in pregatirea unui studiu al situatiei economice din America Latina, la solicitarea lui Felipe Herrera, presedinte pe atunci al BID.

Daca sunteti conectat la Internet puteti achizitiona  aceste lucrari ale lui Enrique V. Iglesias in In Association with Amazon.com 

 Reflectii asupra dezvoltarii economice
de Enrique Iglesias

Economia politica areformei judiciare
de Enrique V. Iglesias si altii.

 

Schimbare si crestere 
in America Latina
de Enrique V. Iglesias

 


Lucrari

 Reflectii asupra dezvoltarii economice

Schimbare si crestere in America Latina

America Latina in umbra anilor optzeci

Provocarea energetica

Dezvoltare si echitate: provocarea anilor optzeci

CEPAL si relatiile economice din America Latina

Perspectivele dezvoltarii economice in America Latina

Uruguay, o propunere de schimbare