Elinor Ostrom

Politologa Elinor Ostrom se evidentiaza in campul Noii Economii Institutionale pentru studiile sale asupra actiunii colective, evolutia institutiilor si supravietuirea pe termen lung.

Ca exemplu al temelor in care lucreaza semnalam atentia speciala acordata "Tribunalului apelor" o institutie creata in Evul Mediu pentru o comunitate de irigatii in Spania orientala si care continua sa-si mentina astazi arbitrajul in conflicte pentru folosirea apei.

S-a doctorat in stiinte politice la UCLA, in 1965 si din 1966 este profesoara la Indiana University. Este codirectoare a Workshop-ului in Political Theory and Policy Analysis si face parte si din Senatul School of Public and Environmental Affairs. 

Este Fellow of the American Academy of Arts and Sciences din 1991, si membru al National Academy of Science din 2001. A fost presedinte al American Political Science Association, al Public Choice Society, al Midwest Political Science Association, si al International Association for the Study of Common Property


Adresa academica:
Workshop in Political Theory and Policy Analysis
Indiana University
513 N. Park
Bloomington, IN 47408-3895
Tel: (812) 855-0441; Fax: (812) 855-3150
E-mail: ostrom@indiana.edu
http://www.indiana.edu/~workshop/


LUCRARI

Apasati aici pentru a vedea cartile lui
Elinor Ostrom

puse in vanzare