Arthur B. Laffer (1941-)

Laffer este cunoscut drept "parintele economiei din partea ofertei" si s-a facut popular in special prin propunerea sa conform careia diminuarea impozitelor poate duce la cresterea cantitatii percepute de fisc asa cum este reprezentat in curba lui Laffer. Argumentul cum ca diminuarea impozitelor este un stimul pentru munca si productie a fost baza politicii initiale a presedintelui Reagan in Statele Unite in anii optzeci.

Laffer s-a licentiat in economie la Yale University in 1963 si a obtinut doctoratul la Stanford in 1971. A fost profesor al Universitatii din Chicago din 1967 pana in 1976, al Universitatii Southern California din 1976 pana in 1984, si al Universitatii Pepperdine.

Este un exemplu al ceea ce se numeste "economisti mandarini", adica a teoreticienilor economiei ce actueaza drept consilieri ai guvernantilor si a caror gandire are o mare influenta in dezvoltarea economiei reale. Laffer a fost membru al President Reagan's Economic Policy Advisory Board si al Executive Committee of the Reagan/Bush Finance Committee. In plus, apartine Congressional Policy Advisory Board si consiliului administratiei multitudinei de firme publice si private.


Lucrari

Apasati aici pentru a vedea cartile lui
Arthur B. Laffer

puse in vanzare