Alice Tepper Marlin

Alice Tepper Marlin, fondatoare a Consiliului de Prioritati Economice (Council on Economic Priorities, CEP), a obtinut Right Livelihood Award, considerat Premiul Nobel Alternativ, in 1990, pentru "a mobiliza puterea consumatorilor catre prioritatile juste si sustinute".

In 1968, Alice Tepper Marlin era analista de investitii. Un fond de pensii din Boston i-a incredintat un studiu pentru "Portofoliul de pace" , adica un pachet de firme care nu erau furnizoare si aveau putina relatie cu razboiul din Vietnam. Cand Tepper si-a terminat studiul, mai mult de 600 de organizatii din Statele Unite au solicitat informatia. Sase luni mai tarziu, Alice Tepper a pus bazele Consiliului de Prioritati Economice, CEP a carui presedinta continua sa fie.

CEP este un centru de investigatii centrat pe trei teme: siguranta nationala, energie si mediu ambient si responsabilitatea intreprinderilor. Investigatiile asupra responsabilitatii intreprinderilor abordeaza teme cum sunt investitiile etice, efectele comitetelor de actiune politica, justa angajare si teme de consum. CEP a stabilit Premiile Anuale pentru Constiinta corporativa (Corporate Conscience Awards) pentru a recunoaste intreprinderile cu trecut mai bun in domeniul mediului ambient, diversitatea, siguranta muncii, beneficiile familiare si munca infantila. 


Shopping for a Better World
de Council on Economic Priorities, CEP

 Students Shopping for a Better World
de Alice Tepper Marlin

Lucrari:

Rating America's Corporate Conscience (1986)

Shopping for a Better World

Pagina web a CEP: http://www.cepnyc.org/index.htm

ACESTEA AU FOST CUVINTELE SALE

"Impregnati de o noua constiinta a propriei puteri, consumatorii au inceput sa sprijine simplul si linistitul act de a-si depune votul economic pe tejghea, in casele de inregistrat; un act ce poate creste puterea noastra a tuturor." (Alice Tepper Marlin)